Színkombinációk I.

Végre a tiéd az álomotthon? Felújítasz? Átalakítanál? Soha nem könnyű megtalálni az arany középutat, a tökéletes harmóniát, a megfelelő színkombinációkat, hogy az a szoba ne csak egy szoba, hanem a Te otthonod, a Te világod és a Te stílusod legyen. Ehhez próbálok meg egy kis segítséget nyújtani, saját tapasztalataim alapján. Ebben a bejegyzésben a padlizsánlila, tengerészkék, sórózsaszín és sötét zöldeskék színek kerülnek előtérbe.

Padlizsánlila

A lila szín kreativitást, békét és a luxus érzetét kelti. Mégis, a mai napig megosztja az embereket, és sokszor kerülik a használatát a divatban és az otthon dekorációban, pedig nem is olyan bonyolult a megfelelő színkombinációt megtalálni a varázslathoz.

A megfelelő árnyalatok kiválasztásával, a lila kiválóan passzol a sárgához, mustársárgához és sötétzöldhöz (melyek a lila ’kontraszt’, kiegészítő színei), illetve természetesen a fehér, fekete, a szürke árnyalatai és bézs barna színekkel párosítva is igazán különleges hatást érhetünk el.

Szeretnék külön kitérni a padlizsán lila és az ezüst szürke színek kombinációjára. Ha valami lilát szeretnénk, ezzel a színpárral egyszerűen nem tévedhetünk. Ízléses és elegáns hatást kelt, nem túl sok, de nem is unalmas. Remekül fel tudjuk dobni az összképet egy kis akáclilával, sötétzölddel, amelyek megragadják a tekintetet, egy kis vibrálást hoz a szobába. Természetesen a kifinomult kontrasztok érdekében a padlizsán és ezüst mellett elmaradhatatlan a fehér szín.

Tengerészkék

Az elmúlt pár év egyik legnagyobb visszatérője a tengerészkék, melynek népszerűsége töretlen. Nem véletlenül, hiszen e sokoldalú szín könnyen igazítható bármilyen stílushoz. Sötét árnyalata megragadja a tekintetet és egy világos, letisztult színpár élettel, vibrálással tölti meg a teret.

Szerencsére a tengerészkék számos színnel nagyszerű párt alkot, mint például a meggy piros, égszínkék, világos rózsaszín, mentazöld, mustár sárga, arany, de egy kis füstös lilával, kékeszölddel, a szürke árnyalataival, feketével vagy fehérrel is jól kombinálható. Tehát a lehetőségeink szinte határtalanok, kedvünkre válogathatunk stílusunknak megfelelően.

Általánosságban elmondható, hogy a sárga nagyszerűen mutat a kékkel, csak meg kell találnunk a megfelelő színárnyalatokat. Muszáj külön kiemelnünk az arany színt, mely egy igazán ragyogó kiegészítője a tengerészkék színnek. Soha nem megy ki a divatból és jól illik számos stílushoz, a hagyományostól a fényűző modernig. Szépen mutat a natúr tölgy színekkel, legyen az sötét vagy világos, a fehérrel, a világos szürkével esetleg egy csipetnyi világoskékkel vagy a természet sötétebb zöldjeivel.

Sórózsaszín

Érdekes, hogy a mai napig félve dekorálunk a rózsaszínnel a gyerekszobán kívül, pedig bizonyos árnyalataival és a megfelelő színekkel kombinálva rendkívül kifinomult, puha érzést érhetünk el otthonunkban.

Egy kis rózsaszín fantasztikusan mutat a szürke számos árnyalatával, egy csipet feketével, továbbá a világos bézzsel és arannyal, a meleg zöld színekkel legyen az sötét erdőzöld vagy világos pasztellzöld és természetesen nem maradhat ki a sorból a fehér sem, mely mindenhez kiváló alapul szolgál.

Sokan félünk a rózsaszíntől, ezért egy finom, lágy, letisztult, színkombinációból érdemes kiindulnunk, amibe könnyedén pezsgést vihetünk pár kiegészítővel, ilyen például a sórózsaszín és a szénszürke.

És hogy mivel tudjuk feldobni kicsit ezt az önmagában kifinomult párost? A klasszikus, sötét cseresznye, de a letisztult, világos sonoma tölgy faszínekkel is szépen passzol, de a fekete-fehér kontrasztja, az arany kiegészítők és a szobanövények életteli zöldje is nagyszerűen mutat a sórózsaszínnel és szénszürkével.

Zöldeskék

Igazán merész választásnak tűnhet elsőre egy sötét, zöldeskék árnylat az otthonunknak, de nem ok nélkül lett manapság közkedvelt ez a szín, hiszen a megfelelő színkombinációval egyszerre érhetünk el egy picit pimasz, de ugyanakkor kifinomult hatást. 

Egy kis fantáziával, egy ilyen különleges, váratlan színt is a stílusunkra hangolhatunk.

A sötét zöldeskék szín meglepően jól mutat a kávé színű fabútorokkal, ha egyéb világos, vibráló színeket csempészünk a páros mellé, mint például krémszín, világos zöld, világos barna, lime zöld, a bátrabbak egy kis fuksziával is kísérletezhetnek és természetesen itt sem maradhatnak ki a fekete-fehér vagy szénszürke-fehér, mintás kiegészítők.

Általánosságban elmondható, hogy egy sötét árnyalat a falakon, a szobát is sötétté teszi. Azonban a sötét zöldeskék fehérrel kombinálva lenyűgözően mutat. Az elegáns páros mellett megragadja a tekintetünket és jól kombinálható a világoszöld, sárgászöld árnyalatokkal, a natúr fa bútorokkal a természetesen klasszikus hangulatért, a bézs és arany elemekkel az eleganciáért, egy leheletnyi feketével vagy szénszürkével, esetleg egy korall színű kiegészítővel, ha valami igazán bohóra vágyunk.

Remélem ezzel a pár gondolattal sikerült megmozgatni a fantáziádat és ihletet kaptál, hogyan alkosd meg álmaid otthonát. A Te ötleted, a Te világod! 

Fotó: https://pixabay.com/hu
Inspiráció: https://www.bhg.com

Tetszett a bejegyzésünk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Pinterest-en

Ne tartsd magadban a véleményed, kérdésed! Írd meg nekünk!

error: Content is protected !!
0
    0
    Kosarad