Márvány dizájn: márvány a belső térben

Felújítasz, de nem jön az a bizonyos isteni sugallat? Soha nem könnyű megtalálni az arany középutat: a tökéletes harmóniát, a megfelelő textúrákat és mintákat, színkombinációkat, hogy az a szoba ne csak egy szoba, hanem a Te otthonod, a Te világod és a Te stílusod legyen.  

Ebben a bejegyzésben pár gondolatot olvashattok a márvánnyal kapcsolatban, egy kis inspirációt a megfelelő szín és minta kiválasztásához, elhelyezéséhez a belső térben.

Hova tehetünk márványt? Bármilyen funkciója is legyen a szobának, biztosan találunk helyet egy kis márványmintának.

Az egyik nagy kedvenc, ami régóta hódít az otthonokban, a márvány hatású munkalap. Utánozhatatlan és változatos mintázata igazán egyedivé varázsolja a konyhánkat. Fekete, fehér, bézs, szürke, sötét, világos, bármilyen is a konyhabútorunk, biztosan találunk hozzá egy megfelelő márvány mintát és színt.

Maradva a konyhánál, nem csak a munkalap, hanem a márvány hatású fali burkolat is méltán népszerű a lakberendezésben. Nem csak praktikus, hiszen könnyen takarítható, de egyedi stílust kölcsönöz a konyhánknak, legyen a bútorlap fa vagy akár modern színes.

Ha egy kis sikket és ragyogást szeretnénk csempészni az étkezőnkbe vagy nappalinkba, nagyszerű választás egy márvány étkezőasztal vagy dohányzó asztal, mely azonnal megragadja a tekintetet. Sőt, könnyedén tovább fokozhatjuk a csillogást, ha például a világos márványlapot aranyozott, tükröződő kiegészítőkkel kombináljuk.

A másik örök klasszikus választás a lakberendezésben: márvány a fürdőszobában. Nem igazán nyúlhatunk mellé, csupán a megfelelő lapméreteket és mintát kell jól megválasztanunk, hogy egy időtlen szépségű, elegáns fürdőnk legyen és luxus érzetet csempésszünk egy kis lakásba is. Sőt, egy jól megválasztott szín- és mintakombinációval egy apró panelfürdőszobát is világossá és tágassá varázsolható. A megfelelő kiegészítőkkel pedig – mint a lábtörlő, szennyestartó, szappanadagoló, törölköző, kis kosárka vagy virágok – egyszerűen a saját stílusunkra hangolhatjuk a helységet.

Manapság számos fajta, szebbnél szebb padlóburkolat közül válogathatunk, melyek kissé háttérbe szorította a márványt. Azonban kedvelt elem a lakberendezésben, hiszen egy márvány padlóburkolat a mai napig a drága, luxus otthon érzetét kelti belépve a helységbe: szinte belefeledkezünk egy hosszú folyosón végig futó fehér, csillogó márvány látványába. Sőt, akár úgy is dönthetünk, hogy a márvány kontrasztos színeivel játszunk és elkerülve az egyhangúságot, a helységek egy része más színű burkolatot kap.

A modern lakberendezésben már a hálószoba sem tabu: megjelenik a márvány minta az egyik falon, például a franciaágy mögött, elegánssá és moderné teszi a helységet, sőt egy világos választás a teret is tágítja.

Hogyan válasszunk? Szinte nincs olyan enteriőr, amibe ne lehetne könnyű szerrel egy kis márványt csempészni.

Habár az eredeti márvány könnyen megkopik, karcolódik és nem is igazán hőálló, napjainkban már több lehetőségünk van. Választhatunk inkább csiszolt, felületkezelt márványt, illetve már számos, magas minőségű márványhatású – fekete, fehér, színes, fényes és matt – munkalapot, csempét, lakáskiegészítőket, sőt akár már mintás villanykapcsolót is találunk a piacon, így bárki élvezheti a márvány sokszínűségét és időtlen eleganciáját. 

Könnyedén párosítható egy klasszikus vagy egy modern lakás dizájnjával is, játszhatunk a kiegészítőkkel, vagy egy hatalmas padlófelületen is megjelenhet, választáskor csak a színek harmóniáját kell szem előtt tartani: gondoljuk végig, hogy milyen árnyalatú márvány, illetve fényes vagy matt felület illik a belső tér stílusához. Ne essünk túlzásba, ne keverjünk túl sok színt és mintát, mert a kevesebb néha több!

 

Remélem ezzel a pár gondolattal sikerült megmozgatni a fantáziádat és ihletet kaptál, hogyan használhatod a márványt és alkosd meg álmaid otthonát.

A Te ötleted, a Te világod!

 

Fotó:
https://pixabay.com/hu
https://unsplash.com/
https://www.freeimages.com/

Inspiráció:
https://pre-tend.com/how-to-use-marble-in-interior-design/
https://www.livspace.com/in/magazine/marble-design

Tetszett a bejegyzésünk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Pinterest-en

Ne tartsd magadban a véleményed, kérdésed! Írd meg nekünk!

error: Content is protected !!
0
    0
    Kosarad